Airco

Bij ons kan u terecht voor diagnoses en onderhoud op uw airco-systeem. Want airco is tenslotte een niet meer weg te denken onderdeel op uw wagen. Zeker bij elektrische en hybride voertuigen zorgen deze voor de koeling van de batterij. Maar buiten dit zorgt de airco ook voor de comfort van de inzittende. Maar spijtig genoeg gaan deze onderdelen wel al eens stuk. Hiervoor bieden wij volgende service aan:

Vernieuwende apparatuur

Om al deze service aan te bieden hebben wij de nieuwste apparatuur en personeel met ervaring welke regelmatig worden bijgeschoold.

Vlotte en correcte werking

Deze actuele kennis zorgt dan ook voor een vlotte en correcte werking voor zowel de diagnose als het herstellen van de meest recente airco systemen.

Wat zijn de meest voorkomende problemen?

Door het niet tijdig onderhouden of laten nazien van de airco zal deze na een tijd niet meer werken, en een van de redenen is omdat aircogas zo dun is dat dit door de rubberslangen doorverdampt. Dit is een van de redenen dat er wordt aangeraden u airco minstens elke 5 jaar te laten nazien en gas bij te laten vullen. Het gas in u airco heeft niet alleen functie om te koelen maar brengt ook olie rond in het systeem dat zorgt voor smering en ook om de dichtingen (o-ringen) soepel te houden. Als een airco een lange tijd niet functioneert worden de rubber-dichting hard waardoor deze niet meer afdichten, met als gevolg als er een aircovulling gedaan wordt, het gas vroegtijdig uit het aircosysteem terug ontsnapt. Daarom is het aangeraden om zeker elke 5 jaar het systeem te laten nazien en ook uw airco regelmatig te gebruiken. En indien het een automatisch airco-systeem is, het constant te laten opstaan.

Philibert-bv-7

Tweede probleem dat regelmatig voorkomt aan airco’s is dat de condensor die vooraan de auto zit, voor de water radiator, door steenslag gaten krijgt en waardoor ophopend vuil ook vocht begint op te houden, hierdoor ontstaat er corrosie in de radiator. Wat deze kapot maakt.

Dit zijn de meest voorkomende problemen, maar een airco systeem bestaat uit meer dan 100 onderdelen dus dit zullen niet de enigste zijn maar wel de meest voorkomende.

Knud Van Hove


Domien Van Rompaey


Kristine Van den Bulck


Rudy Janssens


"Fantastische service en zeer vriendelijk personeel. Heb je een vraag zullen ze hun stinkende best doen om je te helpen!"
"Steeds behulpzaam, vriendelijke bediening!"
"Ik vind er alle onderdelen van auto's."
"Zeer vriendelijke mensen ik ben direct en snel geholpen."

Neem contact op